Derek Ogilvie de Kinderfluisteraar

De Kinderfluisteraar geeft baby's en kleine kinderen een stem om hen zo te helpen om te communiceren met hun ouders.

"Dit zal voor non-verbale kinderen waarschijnlijk de eerste keer zijn dat ze volledig kunnen communiceren met hun ouders, dus kun je er van uit gaan dat ze er niet om heen draaien. Ze vertellen me precies waar het op staat. Ik krijg exact te horen wat hen dwars zit en waarom. Dit gebeurt door middel van beelden, gevoelens en emoties. Dankzij jarenlange ervaring kan ik ouders kort en krachtig vertellen wat er mis is met hun kind.

Hoewel mijn methode onorthodox lijkt, spreken de resultaten voor zichzelf. De veranderingen die plaats kunnen vinden in het leven van deze kinderen en dat van hun families en vrienden na deze ontmoetingen, zijn spectaculair. Kinderen die weigeren om te praten, slapen of eten zijn boos, agressief of ongelukkig: nadat ik slechts enkele uren met hen heb gewerkt is het al merkbaar dat ze op de goede weg terecht gekomen zijn. Ik heb zeer goede resultaten geboekt met kinderen van alle leeftijden die autistisch zijn en kinderen met spraak,- of gehoorproblemen.

Cruciaal is een connectie maken met het kind, dat is het moment waarop ouders merken dat ik op een telepatisch niveau communiceer met hun zoon of dochter. Wanneer ik over de zaken begin waar het om draait, beginnen de onderliggende oorzaken van de problemen duidelijk naar voren te komen. Dan kunnen we verder uitzoeken waar het door komt. Vaak ontstaat de kern van een probleem bij kinderen na maanden maar soms zelfs jaren. Ik wind er geen doekjes om en vertel waar het op staat en hou geen informatie achter. Uiteraard hou ik hierbij wel rekening met andermans gevoelens en emoties.

Ik hou een afstand door me niet emotioneel te binden. Dit klinkt misschien alsof het me niets kan schelen, maar het is juist alles behalve dat. Ik moet op deze manier werken om blanco de informatie te kunnen ontvangen die ik krijg van het kind en die niet in laat vullen door mijn eigen onderbewustzijn. De ouders die ik ontmoet hebben vaak al allerlei trajecten achter de rug bij psychologen en doktoren en zien mij als hun laatste redmiddel.

Vaak hebben die trajecten een positief effect gehad, maar niet voor lang, omdat de onderliggende oorzaak van het probleem niet wordt opgelost. Daarom krijg ik veel ouders te zien die wanhopig zijn geworden en niet meer weten wat ze moeten doen. Dat zou jij toch ook zijn als jouw kind je maar niet kan vertellen waarom hij of zij al twee of drie jaar slecht slaapt?"

"Ik voel me vereerd om mijn mooie, uitdagende werk te mogen doen. Ik vind het erg fijn om mensen te kunnen helpen."

Favorite quotes

Sometimes life doesn't give you what you want, not because you don't deserve it, but because you deserve more.Unknown
Kindness is the language which the deaf can hear and the blind can see.Mark Twain
Power is not given to you. You have to take it. Beyoncé Knowles
Fear is inevitable, I have to accept that but I cannot allow it to paralyze me. Isabel Allende